29 Ocak 2010 Cuma

Celal Aras anılıyor...

Bugün Türkiye genelinde 10 bin kişiye istihdam sağlayan Aras Holding'in kurucusu Celal Aras ölümünün ikinci yılında anılıyor. Celal Aras’ı daha yakından tanımak ve anılarını yaşatmak için Aras Holding'in Kavacık'taki genel merkezinde fotoğraf sergisi açıldı. Aras Holding'in Kavacık'taki Genel Merkez binası toplantı salonunda açılan fotoğraf sergisinde Celal Aras’ın hayatından önemli kareler yer alıyor. Sergi Şubat ayının ilk haftası boyunca ziyaretçilere açık olacak.
Celal Aras’ın Kars’tan İstanbul’a uzanan tutku dolu yolculuğunu ve hayallerin nasıl gerçeğe dönüştüğünün hikâyesini aktaran 'O Dağın Ardında Ne Var?' adlı belgesel kitap ise yakında okuyucuyla buluşacak. Celal Aras’ın sonraki nesillere örnek olacak 50 yıllık hayat öyküsünü anlatan bu kitabın satışından elde edilecek gelir Celal Aras Eğitim ve Kültür Vakfı’nın verdiği eğitim bursları için kaynak oluşturacak.
Sektörün gelişimine öncülük etti
Kargo sektörünün uluslararası standartlara ulaşmasında vizyoner kimliği ile son derece önemli roller üstlenen Celal Aras, 1957'de Kars’ın Selim ilçesinde bir memur çocuğu olarak dünyaya geldi. İlk, orta ve lise eğitimini burada tamamladı. 1976'da Gazi Üniversitesi Eğitim Bölümü’nde öğrenciyken iş hayatına atıldı. 1979’da, o dönem Türkiye için yeni bir organizasyon sayılabilecek kapıdan kapıya pazarlama hizmeti sunan Aras Dağıtım ve Pazarlama şirketini kurarak büyük başarılar elde etti. Böylece bugün kargo sektörünün lideri Aras Kargo’nun temelleri atılmış oldu. 1993’te Aras Kargo’da kurumsallaşma çalışmalarına hız verdi. 1999’da holdingleşme kararı aldı. Aras Holding bugün Evrim Aras Sağıroğlu yönetiminde Aras Kargo. , Fillo, Aras Offset., Aras Sigorta Brokerliği ,Aras Catering ve Aras Akaryakıt firmaları ile faaliyet gösteriyor.
Ocak 2010

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder