10 Şubat 2010 Çarşamba

Ümran Beba, PepsiCo Asya Pasifik Bölge Başkanı oldu

PepsiCo’da 2009 yılında Güneydoğu Avrupa Bölge Başkanlığı’na getirilen Ümran Beba, Türkiye ve bölgedeki başarılı çalışmaları sonucunda 8 Şubat 2010 tarihi itibariyle Asya Pasifik Bölge Başkanlığı’na terfi etti.
PepsiCo’daki kariyerine 1994 yılında Türkiye Pazarlama Direktörü olarak başlayan Beba, şirketin İnsan Kaynakları ve Ticari Bölüm direktörlüklerini de yürüttükten sonra 2001 yılında genel müdür oldu. Şirketin 2004 yılında Doğu Akdeniz Bölgesi Gıda ve İçecek Bölümü Başkanlığı görevine getirilen Ümran Beba, PepsiCo’nun Suriye ve Irak pazarlarına girişinde önemli katkılarda bulundu ve bu ülkelerdeki işletmelerin büyütülmesinde olağanüstü sonuçlar elde edilmesini sağladı. Güneydoğu Avrupa Bölge Başkanlığı görevinde 14 ülkeden sorumlu olarak çalışan Ümran Beba’ya Asya Pasifik Bölge Başkanlığı görevinde 18 ülke bağlı olacak.
Robert Kolej mezunu olan Ümran Beba, Boğaziçi Üniversitesi’nde endüstri mühendisliği bölümünü bitirdikten sonra aynı üniversitede işletme master’ı yaptı. İş hayatına 1986 yılında Barem Pazar Araştırma ve Eğitim Merkezi’nde başlayan Beba, PepsiCo Türkiye Çerez Bölümü’ne geçmeden önce Başer-Colgate firmasında altı buçuk yıl marka müdürlüğünden pazarlama direktörlüğüne kadar çeşitli görevlerde bulundu.
Şubat 2010

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder