22 Haziran 2009 Pazartesi

Akbank'ta Ziya Akkurt Dönemi

Haziran ayı itibariyle Akbank'ta yeni bir dönem başladı. Akbank'ın Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Görevli Üyesi Akın Kozanoğlu'nun emekliliği nedeniyle boşalan yönetim kurulu üyeliğine uzun yıllar Akbank Genel Müdürü olarak görev yapan Zafer Kurtul getirildi. Zafer Kurtul, ayrıca Akbank Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Murahhas Üye oldu. Zafer Kurtul'dan boşalan genel müdürlük görevine ise Akbank Kurumsal ve Ticari Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Vekili Ziya Akkurt getirildi. 1961 yılında Diyarbakır'da doğan Akkurt orta öğretimine Diyarbakır Anadolu Lisesi'nde başlayıp Ankara Anadolu Lisesi'nde tamamladı ve ve 1983 yılında ODTÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nden mezun oldu. İş hayatına 1983 yılında İnterbank’ta MT olarak başlayan Akkurt, 1989 kadar Kredi ve Pazarlama, Yurtdışı Pazarlama görevlerinde bulundu. Akkurt, 1989-1991 yıllarında BNP-AK-Dresdner Bankası'nda Pazarlama Müdürü, 1991-1996 yılları arasında da Osmanlı Bankası ve Banque Paribas/Paris'te Finansal Kuruluşlar Pazarlama ve Ülke Kredileri Sorumlusu olarak çalıştı.
Akkurt, Akbank'a 1996 yılında Kurumsal Bankacılık Bölüm Müdürü olarak katıldı ve 1997 yılında Genel Müdür Yardımcılığı pozisyonuna yükseldi. 2001 yılında başlatılan Yeni Ufuklar Değişim Projesi’nde aktif olarak görev alan Akkurt, Ticari Krediler, Ticari ve Kurumsal Bankacılık ve Proje Finansmanları Bölümlerini yeniden yapılandırma sorumluluğunu yürüttü.
Geçen yıl Ak Yatırım Menkul Değerler'e Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak atanan Akkurt, Genel Müdürlük pozisyonuna getirilmeden önce 2009 yılı Nisan ayından bu yana Kurumsal ve Ticari Bankacılık'tan sorumlu Genel Müdür Vekili olarak çalışıyordu.
Akkurt, aynı zamanda, 1996-2008 yılları arasında sırasıyla BNP-Ak-Dresdner Bank, BNP-Ak-Dresdner Finansal Kiralama şirketlerinde kredilerden sorumlu yönetim kurulu üyeliği, 2006-2008 yılları arasında ise Akbank A.G./Almanya yönetim kurulu üyeliği görevlerinde de bulundu.
Haziran 2009

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder