22 Şubat 2010 Pazartesi

The Boston Consulting Group Türkiye Ofisi Açıldı

Burak Tansan

Francesco Pavoni
Dünyanın önde gelen yönetim danışmanlık şirketlerinden The Boston Consulting Group (BCG), 68’inci ofisini Türkiye’de açtı. İstanbul Akaretler'deki yeni ofisinde birçok farklı sektörden kuruma stratejik danışmanlık hizmeti vermeye başlayan BCG, 40 yılı aşkın tecrübesi ile ülkenin lider yönetim danışmanlık şirketi olmayı hedefliyor.

BCG İstanbul Ofisi, Burak Tansan ve Francesco Pavoni tarafından yönetilecek.
2010 Ocak ayı başından itibaren, Boston Consulting Group (BCG) İstanbul Ofisi Yönetici Ortağı olarak görev yapan Burak Tansan, özellikle finansal hizmetler, strateji ve organizasyon alanlarında uzman bir isim. 2004 yılında Akbank’ın Stratejik Planlama Grubu’nu kuran Tansan, 2009 yılı sonuna kadar da Akbank Strateji ve Kurumsal İletişimden Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevini sürdürdü. 2004 yılına kadar yine BCG’de Kıdemli Proje Müdürlüğü görevini sürdüren Tansan daha öncesinde de Bain Cuneo'nun (Bain and Company) İstanbul ofisinde yönetim danışmanlığı yaptı. Lise öğrenimini Robert Kolej’de tamamlayan Tansan, Boston Üniversitesi İşletme Bölümü'nü birincilikle bitirdi ve Harvard Üniversitesi’nde (Harvard Business School) İsletme dalında Yüksek Lisans (MBA) yaptı.
Francesco M. Pavoni ise yönetim danışmanlığı alanında çok geniş bir deneyim sahip bir profesyonel... Özellikle finansal hizmetler (bankacılık ve sigortacılık) alanlarında uzmanlaşan Pavoni, aynı zamanda kurumsal gelişim ve organizasyon konularında da geniş bir deneyime sahip. Kariyerinin başlangıcında Mercedes – Benz’de planlama ve strateji bölümünde çalışan Pavoni, The Boston Consulting Group’a katılmadan önce, farklı yönetim danışmanlığı şirketlerinde ortaklık görevlerinde bulundu. Pavoni'nin, Roma La Sapienza Üniversitesi’nden lisans ve Berkeley Üniversitesi’nden de stratejik yönetim ve pazarlama alanında uzmanlık derecesi var. Pavoni, profesyonel kariyerinin yani sıra 5 yılı aşkın bir süre, Roma Luiss Üniversitesi’nde strateji ve uluslararası işletme dersleri de veriyor.
Şubat 2010


ING Bank Türkiye'de yeni atamalar




ING Bank Türkiye’de gerçekleşen atamalarla,
Yaprak Soykan Baltacı, KOBİ ve Ticari Bankacılık Genel Müdürü Yardımcılığı görevine,
Turhan Özgüner ise Şube Yönetimi ve Satış Genel Müdür Yardımcılığı görevine getirildi.
Ortadoğu Teknik Üniversitesi Ekonomi Bölümü mezunu olan Yaprak Soykan Baltacı, İngiltere Reading Üniversitesi’nde Uluslararası Bankacılık üzerine yüksek lisansını tamamladı. Soykan, Türk Eximbank’ta başladığı kariyerinde sırasıyla Interbank, Demirbank ve HSBC’de farklı görevlerde bulundu. 2008 yılında ING Bank Türkiye ekibine katılan Baltacı, yeni görevine kadar bankanın KOBİ Bankacılığı Grup Müdürü olarak çalıştı.
Şube Yönetimi ve Satış Genel Müdürü Yardımcılığı görevine getirilen Turhan Özgüner ise Hollanda’da Inholland Üniversitesi Uluslararası Pazarlama Yönetimi Bölümü'nden sonra, yüksek lisansını yine Hollanda’da Tilburg Üniversitesi’nde tamamladı. Kariyerine 1994 yılında Hollanda’da bankacılık ve sigorta alanında başlayan Özgüner, 1997 yılından itibaren ING Grubunda farklı görevlerde çalıştı. 2008 yılında ING Bank Türkiye ekibine katılan Turhan Özgüner, 2008’den bu yana Konut Finansmanı Pazarlama Grup Müdürü olarak çalışıyordu.
Şubat 2010

Adnan İğnebekçili 6. kez başkan

Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği’nin (TÇMB) 20 Şubat 2010 Cumartesi günü yapılan seçimli genel kurul toplantısında Adnan İğnebekçili, 6. kez başkanlık görevine seçildi.
1949 Pazarcık doğumlu olan İğnebekçili, ODTÜ Makine Mühendisliği Fakültesi'nden mezun oldu. 1971 - 1973 yılları arasında aynı üniversitede yüksek lisansını tamamlayan İğnebekçili,
1973 - 1975 yıllarında Türk Eğitim Vakfı ve AID'nin bursu ile ABD'de Carnegie - Mellon Üniversitesi'nde Sanayi İşletmeciliği Yüksek Lisans çalışmasını tamamladı.
1972 - 1974 yılları arasında Sanayi Bakanlığı'nda Makine Mühendisi olarak görev yapan, 1974 - 1975 yılları arasında ABD Carnagie - Mellon Üniversitesi Yöneylem Araştırma Asistanlığı yapan İğnebekçili, 1975 - 1977 yılları arasında Hema Dişli Sanayi ve Ticaret A.Ş.'de çalıştı.
1977 - 1988 yılları arasında TAKSAN Takım Tezgahları San. ve Tic. A.Ş.'de Proje Müdürlüğünden Yönetim Kurulu Başkanlığına kadar çeşitli yönetim kademelerinde bulunan İğnebekçili, 1988 - 1989 yılları arasında Makine Tarım Endüstrisi A.Ş.'de Genel Müdürlük ve Yönetim Kurulu Üyeliği, 1989 - 1991 yılları arasında da Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu.
1991 yılından itibaren Set Group Holding AŞ'de Genel Müdür - Murahhas Aza görevini sürdüren Adnan İğnebekçili İngilizce, Fransızca, Almanca ve İtalyanca biliyor.
Şubat 2010

18 Şubat 2010 Perşembe

BMW Motosiklette değişim

BMW Motosiklet, 2010 motosiklet sezonun başlamasına yaklaşılan günlerde organizasyonel değişiklik yaptı. 1999 yılında İtalya Padova Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi’nden yüksek lisans derecesi ile mezun olan Hakan Bayülgen, İtalya’da satış ve pazarlama alanında edindiği tecrübeyi takiben 2003 yılında BMW Motosiklet Satış ve Pazarlama Birim Yöneticisi olarak Borusan Otomotiv bünyesine katıldı. Kendisi de aktif motosiklet kullanıcısı olan Hakan Bayülgen, bu görevi süresince MOTED ve BMW Rider Academy gibi Türkiye’de ikiteker dünyasını geliştirmeyi amaçlayan çeşitli önemli projelerde kuruluş aşamasından itibaren yer aldı. 2008 yılından bu yana Borusan Oto Land Rover Satış Müdürlüğü görevini başarı ile yürüten Bayülgen, Mart ayında itibaren BMW Motosiklet Marka Yönetimi’nin başına geçecek.
Şubat 2010

17 Şubat 2010 Çarşamba

Sahibinden.com'a yeni pazarlama müdürü

2008 yılından bua yana GittiGidiyor/eBay Türkiye’de Pazarlama Müdürü olarak görev yapan Hakkı Arıkan, Şubat ayında sahibinden.com’da Bireysel ve Kurumsal Pazarlamadan Sorumlu Pazarlama Müdürü olarak yeni görevine başladı. 1975 doğumlu Hakkı Arıkan, İzmir Amerikan Koleji’nden mezun olduktan sonra üniversite eğitimini Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü'nde tamamladı. 1998 – 2003 yalları arasında Mediacom İstanbul’da Medya Pazarlama Uzmanı, RPM / Radar ve BBDO reklam ajanslarında marka stratejisti olarak çalıştı. 2003 – 2008 yılları arasında Turkcell İletişim Hizmetleri’nde pazarlama iletişimi ve bireysel pazarlama departmanlarında görev alan Arıkan, son olarak 2008 – 2010 döneminde GittiGidiyor/eBay Türkiye’de Pazarlama Müdürü olarak çalıştı.
Arıkan, 2006 senesinden bu yana http://www.agzimintadi.com/ adlı kişisel yemek blogunda yazılarına devam ediyor.

Şubat 2010

12 Şubat 2010 Cuma

Sıfır noktasında başlayan başarı öyküsü...




Geçtiğimiz günlerde Bülent Aydın'la 2005 yılından bu yana işletmeciliğini yaptığı Swissotel'in bahçesindeki Naz Restoran'da yeni projeleri hakkında konuşmak üzere buluştuk. Aydın, Naz Restoran’daki işletmecilik başarısı, 2008 yılında satın aldığı makarna fabrikası ve İstanbul yeme içme ve eğlence hayatına 14 Şubat'ta kazandıracağı Akaretler’deki Cafe d'Alfredo ile gündemde… Bu mekanlar ve markalar Bülent Aydın hakkında çok şey söylüyor ama bugünlere gelene kadar yaşananlar çok etkileyici. Platin Mart sayısında okuyacaklarınız, başarı yolculuğuna sıfır noktasından başlayan Bülent Aydın’ın zorlu maceralarla dolu hayatından yalnızca birkaç satır başı… Kendisine samimiyetle anlattıkları için burdan bir kez daha teşekkürler...
İş yemekleri, özel kutlamalar, küçük düğünler için çok uygun ve şık bir mekan olan Naz'ı da görmenizi tavsiye ediyorum. Özellikle yabancı misafirlerinize Türk mutfağını Naz'da tanıtabilirsiniz.
Şubat 2010

ETİ Ceo'sunu buldu

ETİ Şirketler Grubu’nun icra kurulu başkanlığına Pepsi Ürdün Genel Müdürü Tuncer Akgün getirildi. Şirketin daha önceki CEO'su Hazım Ellialtı, iki yıl görevde kaldıktan sonra Temmuz 2008'de şirketten ayrılmıştı. ETİ, 1.5 yıl aradan sonra yoluna yeni CEO'su Tuncer Akgün ile devam edecek. Akgün, 2008 yılından bu yana Pepsi Ürdün'de Genel Müdür pozisyonunda bulunuyordu; bu pozisyondan önce ise Frito Lay Türkiye’de Genel Müdürlük yapmıştı. Eti’yi inovatif bir şirket olarak tanımlayan Akgün’ün hedefi şirketi yurtdışında da güçlendirerek uluslar arası bir marka haline getirmek. Gıda sektörünün en tecrübeli isimlerinden biri olan Akgün, İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünden mezun… 1992’de Frito Lay’de üretim şefi olarak çalışma başlayan Akgün, sırasıyla üretim müdürü, lojistik müdürü, planlama müdürü, fabrika müdürü, operasyon direktörü ve yeni iş geliştirme direktörü olarak çeşitli kademelerde görev yaptı. Akgün, Ocak 2006’da Frito Lay’in genel müdürü oldu. 2008 yılından bu yana da Pepsi Ürdün’de Genel Müdürlük yapıyordu.Renkli bir kişiliğe sahip olan Tuncer Akgün’ün yaptığı sporlar arasında tenis ve basketbol var. 48 yaşındaki Akgün, piyano çalmayı da seven bir profesyonel…
Şubat 2010 Platin

11 Şubat 2010 Perşembe

Fotoğrafçılar aranıyor!

21. yaşını kutlayan Marie Claire, fotoğraf sanatını desteklemek, bu alanda yeni yetenekler keşfetmek, yenidünya görüşleriyle tanışmak ve bunları paylaşmak amacıyla, 'Bize Dünyanı Göster' adlı bir fotoğraf yarışması düzenliyor.
30 Mart 2010 tarihine kadar Moda- Portre- Yemek- Mekan- Seyahat kategorilerinde katılabileceğiniz yarışma ile ilgili ayrıntılı bilgileri http://www.marieclaire.com.tr/ öğrenebilirsiniz.
Şubat 2010

Orhan Seyfi Güner Cine 5'ten ayrıldı

Sırasıyla İstanbul Spor Başkanlığı, Star Medya Grubu Başkan Vekilliği, Kral Medya Grubu Başkanlığı yapan Orhan Seyfi Güner; Kral Medya Grubu’nun 95 milyon USD gibi yüksek bir bedelle satılmasının akabinde Cine5 Medya Grubu Başkanı olarak atanmıştı. Son günlerde yapımcılığını üstlendiği Sezai Karakoç belgeseli ile adından sıkça söz ettiren Orhan Seyfi Güner, TMSF’de Başkan Müşaviri olarak yeni görevine atanması ve buna paralel iş yoğunluğunun artması nedeniyle kendi isteği ile Cine5 Medya Grubu’ndaki görevinden ayrıldı.
Şubat 2010

10 Şubat 2010 Çarşamba

Ümran Beba, PepsiCo Asya Pasifik Bölge Başkanı oldu

PepsiCo’da 2009 yılında Güneydoğu Avrupa Bölge Başkanlığı’na getirilen Ümran Beba, Türkiye ve bölgedeki başarılı çalışmaları sonucunda 8 Şubat 2010 tarihi itibariyle Asya Pasifik Bölge Başkanlığı’na terfi etti.
PepsiCo’daki kariyerine 1994 yılında Türkiye Pazarlama Direktörü olarak başlayan Beba, şirketin İnsan Kaynakları ve Ticari Bölüm direktörlüklerini de yürüttükten sonra 2001 yılında genel müdür oldu. Şirketin 2004 yılında Doğu Akdeniz Bölgesi Gıda ve İçecek Bölümü Başkanlığı görevine getirilen Ümran Beba, PepsiCo’nun Suriye ve Irak pazarlarına girişinde önemli katkılarda bulundu ve bu ülkelerdeki işletmelerin büyütülmesinde olağanüstü sonuçlar elde edilmesini sağladı. Güneydoğu Avrupa Bölge Başkanlığı görevinde 14 ülkeden sorumlu olarak çalışan Ümran Beba’ya Asya Pasifik Bölge Başkanlığı görevinde 18 ülke bağlı olacak.
Robert Kolej mezunu olan Ümran Beba, Boğaziçi Üniversitesi’nde endüstri mühendisliği bölümünü bitirdikten sonra aynı üniversitede işletme master’ı yaptı. İş hayatına 1986 yılında Barem Pazar Araştırma ve Eğitim Merkezi’nde başlayan Beba, PepsiCo Türkiye Çerez Bölümü’ne geçmeden önce Başer-Colgate firmasında altı buçuk yıl marka müdürlüğünden pazarlama direktörlüğüne kadar çeşitli görevlerde bulundu.
Şubat 2010

9 Şubat 2010 Salı

Tommy'den yaşama destek

Tommy Hilfiger Avrupa, meme kanserine tedavi bulmayı amaçlayan dünyaca ünlü kuruluş Uluslararası Meme Sağlığı’na (BHI) destek olmak için bir sosyal sorumluluk projesine imza attı. Marka, kampanyanın tanıtım yüzü olarak uluslararası süper model ve oyuncu Milla Jovovich’i tercih etti. Dünyaca ünlü süper model ve fotoğrafçı Helena Christensen’in fotoğraf çekerek destek olduğu kampanyaya özel üretilen çantalar, tüm dünyada belirli Tommy Hilfiger mağazalarında, İstanbul’da ise Suadiye, Akmerkez ve İstinyePark mağazalarında sadece 10’ar adet olmak üzere Nisan ayından itibaren satışa sunulacak!
Kampanyaya özel olarak tasarlanan çantaların fiyatı 585 TL olarak belirlenirken, satıştan elde edilen gelirin %50'si, Uluslararası Meme Sağlığı tarafından meme kanseri teşhisi konmuş kişileri desteklemek için başlatılan 'Yaşamı Destekleyin' kampanyasına aktarılacak.
Şubat 2010

4 Şubat 2010 Perşembe

Holdinglere göre yükselme stratejileri



Kariyer yolculuğunda ilerleyebilmek yalnızca performansınıza bağlı değil; bazı gruplarda bankacılık, bazı gruplarda otomotiv sektörüne hakim olmanız bazılarında ise aileden biri olmanız gerekebilir. Türkiye’nin önde gelen holdinglerinde yükselmenin sırları…


KOÇ HOLDİNG
Topluluk kültürüne uyum sağlayamayan ilerleyemez
Koç Holding
’de tepe yöneticiler çoğunlukla otomotiv şirketlerinden ve Arçelik’ten yetişiyor.
Holding’e dışarıdan gelen profesyoneller çok büyük başarılara imza atsalar da pek uzun süre holding çatısında kalmıyorlar. Holdingin tepe yönetiminde söz sahibi olmak için içeriden yetişmek; uzun yıllar gruba katkı sağlamak çok önemli bir kriter. Geçtiğimiz yıllarda Koç Holding CEO’su olması beklenen Arçelik Genel Müdürü Nedim Esgin; holdingin eski kurmaylarıyla yaşadığı kültür farklılıkları nedeniyle gruptan ayrılmıştı. Yurtdışında Beko’da önemli görevler üstlenen; Arçelik Genel Müdürlüğü görevinde büyük başarılara imza atan ve Arçelik’in bugünkü noktaya gelmesinde önemli katkıları sağlayan Nedim Esgin’in öyküsü Koç Grubu’nun köklü ve muhafazakar yapısını gösteren bir örnek olarak tarihe geçti. Holding'de Bülent Bulgurlu'dan sonra 2010 yılının Nisan ayında CEO'luk koltuğuna oturacak isim ise Koç Holding Otomotiv Grup Başkanı Turgay Durak.










BORUSAN HOLDING
Daha kurumsal davranıyor
Borusan Grubu
kurulduğu 1940’lı yıllardan holdingleşme sürecine girdiği 70’li yıllara kadar Asım Kocabıyık yönetimindeydi. Holdingleşme sürecinde tepe yönetim kadrolarını yakın bulduğu ve güvendiği iş arkadaşlarından oluşturan Asım Kocabıyık, 2001 yılında yönetimi oğlu Ahmet Kocabıyık’a bıraktı. Borusan Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kocabıyık ve holdingin CEO’su Agah Uğur döneminde kurumsallaşma çalışmalarına ağırlık verilen holdingte fabrikaları başarı ile yönetenler ve büyütenler üst yönetim kadrolarında yer almaya başladılar. Holding pek çok kez Management Trainee programları denedi ama bu programlardan çok parlak isimler yetişmedi. Bugün holdingin genel müdürü olan Canan Ercan Çelik 1990 yılında gruba katıldı ve 15 yıllık çalışma döneminde grup bünyesinde çeşitli kademelerde başarıyla görev aldı. Çelik 2005 yılında içeriden yetişen bir tepe yönetici olarak genel müdürlük koltuğuna oturdu.




ZORLU HOLDING
İşi sahiplenen ilerliyor
Zorlu
Holding’de tepe yönetime gelmek için hangi basamaklardan geçilmesi gerektiğini, grubun hangi şirketlerinde çalışmanın avantaj olabileceğini insan kaynakları direktörü Necmi Kavuşturan’la konuştuk… Grubun tekstil ya da teknoloji şirketlerinde tecrübe kazananların grup içinde yükselirken belli avantajlara sahip olup olmadığını sorduk… Bu soruya ‘hayır’ yanıtını veren Kavuşturan, holding genelinde yönetimde tepe noktalara gelmek için belli bir trend olamadığını söylüyor. İşe alımlardan terfilere kadar geçen tüm süreçlerde, pozisyonun gerektirdiği fonksiyonel, yönetsel, davranışsal yetkinlikleri ve bilgi becerileri ana kriter olarak kullandıklarını önemle vurgulayan Kavuşturan, “Grubumuzda yükselmenin ilk şartı işi sahiplenmedir. Bununla birlikte yüksek performans, başarı, istikrar, aidiyet, ve vizyonu paylaşımı yükselmenin diğer sırlarıdır ” diyor. Holding şirketleri arasında içeriden tepe yönetici yetiştirme konusunda Vestel öne çıkıyor.




SABANCI HOLDING
Yazılı olmayan kurallar var
Sabancı Holding
’de banka ile diğer grup şirketleri arasında cam bir duvar dikkat çekiyor. Bankadan grup şirketlerine, şirketlerden de bankaya transfere pek rastlanmıyor. Bu tarz bir geçişe tek örnek Oğuz Karahan’dı… Karahan önce grubun genel koordinatörlüğünü sonra Akbank’ta yönetim kurulu üyeliği yapmıştı. Sabancı Holding bünyesinde yukarıya çıkmak için son 30 yılda lastik grubundan yetişmek önemli bir faktör olarak göze çarpıyor. Özellikle lastik grubu şirketlerinin stratejik planlama bölümünde çalışanlar tepe yönetim kadrolarına çabuk ulaşıyor.








FİBA HOLDING
Erken keşfediyor
Fiba Holding
, Türkiye'deki gruplar içinde kendi bünyesinden en çok yönetici çıkaran ve nitelikli insanlara genç yaşlarda önemli sorumluluklar veren gruplardan biri olarak göze çarpıyor. Bu duruma en iyi örneklerden biri Finansbank yönetimi… Kurulduğu günden bu yana beş genel müdür değiştiren bankanın 5 genel müdürü de Finansbank'in kendi bünyesinden yetişti. Değişen genel müdürler ise yönetim kurulu üyesi olarak kurum çatısında kalmaya devam ettiler. Bankanın şu andaki genel müdürü Sinan Şahinbaş, Finansbank'a 1990 yılında MT olarak girdi, iş hayatının 9.yılında Hollanda'daki bankanın, 13. yılında ise Finansbank Türkiye'nin Genel Müdürlüğü’ne getirildi. Şahinbaş’ın kariyer yolculuğu Fiba Holding’in başarılı elemanlarını ne denli çabuk fark ettiğine güzel bir örnek…


KİBAR HOLDING
Metal sektörü deneyimi fırsatları artırıyor
Ana iş kolu metal sektörü olan Kibar Holding’de metal sektörü tecrübesi grup içindeki ilerleme fırsatlarını artırıyor. Ticari ve finansal faaliyetlerde tecrübe kazanan çalışanlar için bu deneyimler kariyer yolculuğunda önemli bir artı değer yaratıyor. Yönetici ve üstü atamalarda iç kaynak kullanımının yüzde 90 seviyelerinde olduğu holding çalışanlarına fırsat sunan bir kültüre sahip.



ANADOLU ENDUSTRİ HOLDING
İçerden yetiştiriyor
Anadolu Grubu
İnsan Kaynakları ve Endüstriyel İlişkiler Koordinatörü Osman Alptürer’e göre yönetim kademelerinde ilerlemeyi kolaylaştırmak adına; faaliyet gösterilen sektörlerden herhangi birinin ağırlığı söz konusu değil... İçerden tepe yönetici yetiştirme konusunda başarılı olan holding içindeki toplam terfilerin yüzde 70’i grup içinden yapılıyor. Üst düzey yöneticilerin grupta çalışma süresi ise ortalama 15 yıl. Bu oran ve rakam Anadolu Holding’in çok dinamik olmayan hatta zaman zaman çalışanları rehavete düşürmesi nedeniyle eleştirilen insan kaynakları politikasını da ortaya koyuyor.





Sanko geç kaldı
Sanko Holding 2007 yılının sonlarında holdingin insan kaynakları birimlerini ve süreçlerini yeniden yapılandırmak üzere çalışmalara başladı. İnsan kaynakları direktörlüğünün eksikliğinin dikkat çektiği holdinge bağlı hemen her tesiste bir personel müdürlüğü, daha küçük birimlerde de personel şefliği bulunuyor. Sağlık, finans, tekstil, gıda, eğitim, bilişim, otomotiv, inşaat gibi pek çok farklı sektörde dünya çapında ve dünya standartlarında faaliyet gösteren holding insan kaynakları politikalarını yönetme konusunda eleştiriliyor. Kurumsallaşma çalışmalarına ağırlık veren Sanko Holding’in 2008 yılından itibaren insan kaynakları süreçlerini ve stratejilerini yönetmekte daha profesyonel politikalar izlemesi bekleniyor




‘Son dakika’ kararları alınıyor
Dünyada içeriden tepe yönetici yetiştirme konusunda bilinen en başarılı örneklerden biri GE’de yaşandı. Jack Welch yerine gelmeye aday 22 kişi belirledi ve yıllarca bu kişilerle yakından ilgilendi. Uzun yıllar süren bu süreç sonunda Jeffrey Immelt, 22 kişi arasından sıyrılarak GE’nin CEO’luk koltuğuna oturdu. İçeriden tepe yönetici yetiştirme uzun vadeli kararları ve süreçleri kapsadığından mı bilinmez Türkiye’deki holdinglerde bu tarz öykülere rastlayamıyoruz. Türkiye’deki holdingler tepe yönetime yönetici yerleştirme konusunda genelde ‘son dakika’ kararları veriyorlar. Son yıllarda tepe yönetimde görev alacak yetenekleri yetiştirme konusuna ağırlık veren holdingler arasında Borusan ve Fiba Holding dikkat çekiyor. Turkcell ve TAV ise kendi içinden tepe yönetici yetiştirmek yerine dışarıdan transfer metodu izliyor.

Platin 2008